top of page

instruktioner

Vika dukar

 TRIANGELBORSTE

Börja med att vika kortsidorna mot varandra och se till att ha vecket uppåt. Placera ångfördelaren i munstycket och sedan munstycket centrerat i mitten av duken. Följ sedan instruktionerna i videon.

 UNIVERSALMUNSTYCKE

Borstar

KOPPARBORSTE

Kopparborsten använder vi framförallt till fogar, tänk på att placera borsten i fogen med lite vinkel då det underlättar och minskar slitaget på borsten. Du kan också använda den för att ta bort kalk och svåra beläggningar på rostfritt stål som i mynningen till avloppet och på rör och blandaren i badrummet. Men som med alla borstar tänk på att borsten du använder ska vara mjukare än materialet du kör på.

NYLONBORSTE

Nylonborsten använder vi när kopparborsten är för hård men hästtagelborsten inte riktigt gör jobbet. Tillexempel porslin i badrummet, fogar där vi är rädda om att kakel plattorna är lite känsliga eller till trädgårdsmöbler och enstaka fläckar på markiser. Men som med alla borstar tänk på att borsten du använder ska vara mjukare än materialet du kör på.

HÄSTTAGELBORSTE

Hästtagelborsten är vår mjukaste borste och fungerar bra till att putsa kranar och silver, ta bort fläckar och flugskit från målade träytor och att komma åt i skarvar. Men kan också vara effektiv bara för att kapsla in ångan från pipen och skapa avstånd till det materialet som ska rengöras. Men som med alla borstar tänk på att borsten du använder ska vara mjukare än materialet du kör på.

STÅLBORSTE

Stålborsten är den hårdaste av våra borstar och rekommenderas därför endast till utomhusbruk. Grillgaller samt lav och mossa på stenplattor exempelvis. Men som med alla borstar tänk på att borsten du använder ska vara mjukare än materialet du kör på.

Ugnsrengöring

Instruktioner ugn

All rengöring av ugn görs med hjälp av nylonborsten med stålull på. Att tänka på är att använda små rörelser och skrubba så värmen hinner lösa upp fettet.

bottom of page