Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.Vad är kakor?

 

Altantvätt - Skonsamt med ånga

Att ha en altan är en underbar tillgång till hemmet. Möjligheten att njuta av utomhuslivet, umgås med vänner och familj, eller bara koppla av i en fridfull miljö. Men med tiden kan altanen utsättas för smuts, alger och fläckar som kan påverka både dess utseende och hållbarhet. Här kommer vi att utforska fördelarna med att använda ånga för en skonsam altantvätt och hur detta kan bevara ditt altangolv.

Ånga gör altantvätten både effektiv och hållbar 

När det kommer till rengöring av din altan är valet av rengöringsmetod avgörande för att behålla dess utseende och hållbarhet. Ångrengöring är en skonsam och effektiv metod för att rengöra altaner. Altantvätt med ånga är skonsamt och sliter inte på träytan som hård skrubbning kan göra. Ånga tränger djupt in i porerna i trä vilket gör att den kan lösa upp och ta bort envisa fläckar och smuts som har samlats över tiden. Ånga med hög temperatur kan också effektivt döda alger, mögel och andra mikroorganismer som kan växa på altanens ytor. 

Förberedelser innan altantvätt med ånga  

När man ska tvätta sin altan behöver man förbereda underlaget för bästa resultat. Börja med att ta bort lösa föremål och sopa bort eventuellt smuts och skräp för att förhindra att det skrapas in i träet under rengöringen. Ångrengöring av altan 

När du är redo att börja ångrengöringen så riktar du ångstrålen mot ytan och arbetar i sektioner. Håll ångstrålen i rörelse för att undvika att träet blir för blött. Ångan kommer då att lösa upp smuts och fläckar. 

Slutbehandling efter altantvätt 

När man förberett ytan och använt ångtvättaren kan man med fördel använda en mikrofiberduk eller mjuk borste för att torka bort smuts som lösts upp av ångan. Efter ångbehandlingen kan man behandla ytan med en träolja eller annan ytbehandling för att skydda altanen och ge den ytterligare glans. 

Bevara altangolvet med regelbunden altantvätt 

Att bevara altanen är avgörande för att få fortsätta njuta av dess charm och funktionalitet. Genom att använda ånga som en skonsam rengöringsmetod kan du säkerställa att din altan rengörs effektivt utan att orsaka skador på ytan. Det är en hållbar metod som inte bara tar bort smuts och fläckar, utan också förlänger altanens livslängd och skönhet.

Artikelarkiv

Boka demo av våra maskiner med en specialist

Fyll i intresseanmälan nedan för att boka in en spännande demo med vårt expertteam som kommer att guida dig genom processen och visa hur du kan uppnå enastående renlighet och hygien på ett effektivt och miljövänligt sätt.

Anmäl ditt intresse nu och låt oss tillsammans utforska dagens sätt att rengöra effektivt!

Vi är EV Sverige

Specialisten på maskiner inom rengöring med torr ånga. 

Vi erbjuder en miljövänligt allternativ för kemikalier som minskar ditt plastavfall. Genom nyskapande och krafull teknik uppnår vi framgångsrik rengöring med torr ånga. En del av EV International

Copyright © 2023 EVSverige  |  Powered by Sitesmart

Kontakta oss

Drakvägen 7, 59132 Motala